Klíč k udržitelnosti

12. 04. 2018 Chemická výroba zahrnuje komplexní řady procesů, od zahřívání a chlazení, až po kondenzaci, odpařování a separaci. Všechny tyto procesy potřebují technologii pro výměnu tepla. A to je příležitost pro řešení společnosti Kelvion. Robustní výměníky tepla společnosti Kelvion jsou navrženy tak, aby vydržely náročné podmínky chemických reakcí, a tím přispívaly ke kriticky důležitým procesům, které musejí být vykonány bezpečně a efektivně. Společnosti, které se snaží o úsporu energií, snižování emisí a zlepšení bezpečnosti svých systémů a zařízení, najdou klíč pro svůj udržitelný potenciál na letošním veletrhu ACHEMA, který se koná od 11. do 15. června ve Frankfurtu.

Kelvion Fully Welded Plate Heat Exchanger K°Bloc at Achema
Kelvion Shell & Tube Double Saftey at Achema

Společnost Kelvion představuje svůj inovační plášťový a trubkový výměník tepla s dvojitou ochranou a kompletně svařovaný deskový výměník tepla, tedy produkty, které pomáhají minimalizovat provozní náklady a optimalizovat úspory energie.

K°BLOC společnosti Kelvion pracuje se širokým spektrem tekutin, teplot a tlaků. Jednotky K°BLOC jsou dobře vybaveny pro kondenzaci typu kapalina-kapalina, aplikace zahrnující kondenzaci a odpařování, jako jsou chemické a petrochemické procesy, procesy související s těžbou a zpracováním ropy a plynu, výroba papíru a energetika, zpracování rostlinného oleje, rafinérie, výroba aminů a další procesy zahrnující zpracování ropy a plynu. Bezpečnost, technické řešení a životnost sestavy desek je nedostižná. Navíc umožňují jednoduchou údržbu a kontrolu.

Druhým „K°LÍČEM“ na veletrhu bude plášťový a trubkový výměník tepla s dvojí ochranou. Technická a konstrukční zdokonalení výrazně rozšířila možnosti potenciálních aplikací. Tato flexibilní technologie může být využita k regeneraci tepla u transformátorů nebo k opakovanému chlazení převodového a turbínového oleje. Bezpečné předehřívání topného plynu, aplikace pod vysokým tlakem až do 600 barů a chlazení kompresorů představují jen několik dalších příkladů ze širokého spektra použití plášťových a trubkových výměníků tepla s dvojí ochranou. Případné výhody použití této technologie zahrnují úsporu energií, odlehčení pro stávající chladicí systémy a regeneraci tepla.

Na veletrhu budou vystaveny i další produkty jako například žebrované vzduchové chladiče, chladicí věže, deskové výměníky tepla K°Flex a trubkové výměníky tepla s jednoduchou stěnou.

Michael Münch
Michael MünchMarket Communication Telefon: +49 89 744 73 264Fax: +49 89 744 73 107