Řešení pro účinný ohřev vody nebo čištění s kompaktním výměníkem tepla ProEquip Tube H společnosti Kelvion

11. 09. 2017 Deskový a trubkový výměník tepla ProEquip Tube H společnosti Kelvion je navržen pro účinný ohřev vody, mořské vody nebo kyselých roztoků, které se používají v průmyslových čisticích systémech s technologií CIP.

Kelvion ProEquip Tube

Kompaktní, modulárně konfigurovaná jednotka je navržena a vyrobena pro ohřev páry, která ohřívá čisticí médium, nebo vody na požadovanou teplotu. Nový výměník tepla z nerezové oceli dodávaný ve čtyřech modelových velikostech je určen pro provozní tlaky až 16 bar(g) a provozní teploty až do 200 °C. Maximální tepelný výkon těchto modelů dosahuje hodnoty 1 050 kW podle velikosti výměníku. Nejmenší model je určen pro průtok páry o velikosti až 600 kg/h a může ohřívat 4 až 20 metrických tun vody za hodinu. Největší model je určen až pro 1 800 kg páry za hodinu a ohřívá 18 až 60 tun vody za hodinu na požadovanou teplotu. Na základě požadavku se dodávají i modely pro větší průtoky a vyšší teploty.

Produkt ProEquip Tube H společnosti Kelvion má plášť, který obsahuje svazek drobných trubic. Jeho konstrukční návrh zjednodušuje montáž a zajišťuje vysoce účinný přenos tepla na malém prostoru. Svazek trubic je možné rychle vyjmout z pláště, což usnadňuje servis. Oba konce pláště jsou vybaveny dvojitými těsnicími O-kroužky, které zajišťují bezpečný provoz, a to i při vysokém tlaku a teplotních výkyvech. Speciální otvor pro úniky umožňuje detekci jakýchkoli úniků, které případně nastanou. Formou příslušenství Kelvion nabízí odpovídající protipříruby a izolační materiál.

Nicole HückelsSenior Manager Press Relations and Trade Fairs Telefon: +49 234 980 2584Fax: +49 234 980 34 2584

Potřebujete vice informací?