Trojí odborné znalosti | Dva výstupy vzduchu | Jedna značka: Kelvion KDC

01. 02. 2018 Prostřednictvím svého nového vzduchového chladiče společnost Kelvion prokazuje kreativní potenciál nabízený v rámci jejích tří značek Goedhart, Küba a Searle. Na základě společné projektové práce tři týmy navrhly vzduchový chladič KDC se dvěma výstupy vzduchu pro komerční chlazení. Chladiče Kelvion KDC s okamžitou účinností nahradí sortiment chladičů Goedhart FC38D, Küba DP a Searle DSR.

Kelvion Commercial Air Cooler KDC

Nový vzduchový chladič KDC společnosti Kelvion je navržen pro použití v komerčních chladicích a mrazicích místnostech v rámci vzduchotechniky (HVACR). Ventilátory s technologií EC zajišťují účinnost a dvojí výstup vzduchu u chladičů umožňuje dosažení homogenního rozdělení teploty – protože vzduch je usměrňován podél stropu dále do místnosti. Dva ventilátory s pevnými rychlostmi umožňují buď vysokou kapacitu vzduchu, nebo tichý chod s malým tahem. Toto uspořádání zajišťuje příjemné podmínky pro pracovníky. Chladič KDC ve své standardní verzi je zkonstruován pro umělá chladiva nebo mořskou vodu. Podle velikosti modelu dosahuje maximální chladicí výkon hodnoty 1,4 až 23 kW pro fluorované uhlovodíky (HFC) (SC2*), nebo 2,8 až 37,7 kW při chlazení mořskou vodou**. Volitelná verze pro 45/90 barů umožňuje použití CO2 a zajišťuje maximální chladicí výkon v rozmezí 1,7 až 23 kW*** v závislosti na velikosti modelu. Další parametry KDC zahrnují nízkou hmotnost, kompaktní konstrukční návrh a odkapní misky zavěšené na obou stranách pro přístup ke spodní části za účelem čištění a údržby. Volitelné příslušenství obsahuje rozvodné vedení CAL® pro vícenásobné vstřikování chladiva i snadno přístupné čerpadlo vody/kondenzátu pro středotepelné chlazení.

* tL1= 0 °C | t0= -8 °C | DT1 = 8 K | R404A [SC2]

** tL1= +16 °C | tS1= +4 °C | tS2= +8 °C | Voda [SC10]

*** tL1= 0 °C | t0= -8 °C | DT1= 8 K | R744 | 45/90 barů

Michael Münch