Účinnější výměna tepla s novými deskami výměníků tepla NX80M společnosti Kelvion

18. 01. 2017 Společnost Kelvion vyvinula nový typ desky na bázi desek pro výměníky tepla řady N, který umožňuje ještě lepší výměnu tepla: novou desku NX80M. Nová deska doplňuje řadu NX, která již zahrnuje následující desky: NX25M, NX100X, NX150X a NX250L. Speciální konstrukční provedení desek řady NX umožňuje teplotní rozdíly mezi médii o velikosti pouhého 1 K.

Kelvion NX80M

Proto jsou tyto desky optimální pro aplikace, kde je pouze malý logaritmický rozdíl teplot a kde se naopak očekává vyšší hodnota počtu jednotek provádějících přenos (NTU). Ačkoliv splňují stejné požadavky na výkon, umožňují projektovat vysoce kompaktní utěsněné výměníky tepla. Jejich výhod lze efektivně využít zejména například při chlazení piva a obzvláště u aplikací náročných na regulaci klimatu. Díky konstrukčnímu tlaku až 30 bar(g) (zkušební tlak 39 bar(g)) mohou být výměníky tepla s deskami NX připojeny také k sítím s vysokými stoupacími trubkami, například ve výškových budovách, a v sítích dálkového vytápění.

Řada NX nabízí parametry známé pro modely řady N (například desku NT): včetně konstrukčního návrhu OptiWave, těsnění EcoLoc a rozvodů PosLoc. Technologie OptiWave nabízí optimalizované žebrování desek, které zajišťuje ideální průtok po celé jejich šířce, obrací neefektivní rozdělení toku a snižuje potřebnou plochu povrchu. Systém EcoLoc umožňuje výměnu neadhesivních těsnění bez speciálních nástrojů a systém PosLoc zajišťuje, že se desky během montáže správně automaticky vyrovnají. Tyto dvě výhody vedou během montáže k významným časovým úsporám a k perfektně utěsněné sestavě desek.

Nicole HückelsSenior Manager Press Relations and Trade Fairs Telefon: +49 234 980 2584Fax: +49 234 980 34 2584