Nové čerpadlo transformátorového oleje od společnosti Kelvion je prvním, které kombinuje bezúdržbová kluzná ložiska a odlehčený hliníkový kryt

24. 05. 2017 Prostřednictvím svého čerpadla transformátorového oleje typu Renzmann-PR 200 společnost Kelvion nabízí v mezinárodním měřítku ojedinělou kombinaci: dlouhou životnost, bezúdržbová kluzná ložiska a odlehčený litý hliníkový kryt. Až do této doby byli investoři nuceni vybrat si jedno nebo druhé a obojí dohromady nebylo možné. Výsledkem je, že čerpadlo kombinuje výhody, jakými jsou nízká hmotnost, teplotní rozsah aplikací až do -40 °C a bezúdržbová kluzná ložiska, která již prokázala svou dlouhou životnost desítkami let používání v jiných čerpadlech.

The new transformer oil pump from Kelvion for the first time combines maintenance-free sleeve bearings with a lightweight aluminum case

Toto axiální čerpadlo je navrženo tak, aby podporovalo oběh izolačního oleje pro chlazení chladičem: například když není během spouštění přirozené proudění dostatečné nebo když vysoká okolní teplota vyžaduje intenzivnější chlazení. Díky velkému příčnému průřezu axiálního čerpadla není brzděno přirozené proudění, a to ani v případě, kdy čerpadlo není v provozu: výsledkem je, že není zapotřebí obtok.

Nicole HückelsSenior Manager Press Relations and Trade FairsTelefon: +49 234 980 2584Fax: +49 234 980 34 2584