NW150L – desky pro výměníky tepla výrobce Kelvion: velmi účinné s médii s vysokou viskozitou a médii obsahujícími částice

18. 08. 2017 Svými novými deskami pro výměníky tepla z nerezové oceli NW150L společnost Kelvion doplnila svůj sortiment desek pro výměníky tepla určené pro vysoce viskózní média a média obsahující částice zavedením tohoto nového produktu ve spodním rozmezí.

Modely NW mají širší vzdálenost mezi deskami, než je tomu u řady NT, což umožňuje účinný přenos tepla pouze s malým poklesem tlaku u viskózních médií a kapalin, které obsahují částice o průměru až 5 mm. Extrémně široké žebrování desek se stromečkovou vazbou a s šířkou mezery až 10 mm zajišťuje vysoce turbulentní proudění ve všech místech desky, což eliminuje zanášení nečistotami. Výsledkem je, že nové desky jsou velice vhodné pro aplikace v cukrovarnictví, zejména pro použití média ve formě husté ovocné šťávy, sirupu a při odstřeďování. Další aplikační oblastí je výroba bioethanolu, úprava průmyslových odpadních vod a petrochemické procesy. Takzvaná sestava PosLoc znamená, že opětovné sestavení výměníků tepla po vyčištění nebo kontrole je snadné. Technologie PosLoc zajišťuje optimální vystředění sestavy desky, což má pozitivní vliv na životnost těsnění. Nová deska NW150L je kompatibilní s rámy hojně používaných řad NT150L. Výsledkem je, že uživatelé desek NT150L stejné velikosti, které vyžadují častější čištění v důsledku zanášení částicemi, mohou vyměnit desky za nové bez velkých nákladů.

Nicole HückelsSenior Manager Press Relations and Trade FairsTelefon: +49 234 980 2584Fax: +49 234 980 34 2584