Účinná regenerace tepla – s výměníkem tepla AirToAir společnosti Kelvion navrženým na zakázku a efektivním z hlediska vynaložených nákladů

26. 04. 2017 Efektivní řízení energií u průmyslových procesů je v současné době mnohem důležitější než kdy dříve – jak z ekonomického, tak z ekologického hlediska. Obecná energetická účinnost výrobních či jiných průmyslových procesů je ovlivněna, kromě jiných faktorů, minimalizací odpadního tepla vypouštěného do okolního prostředí. Realizace systémů regenerace tepla v kombinaci s inteligentním řízením energií může významně snížit provozní náklady.

Kelvion AirToAir Heat Exchanger

Prostřednictvím svých výměníků tepla AirToAir z nerezové oceli vám společnost Kelvion nabízí řešení pro regeneraci tepla, která jsou velmi přesvědčivá díky krátkým dodacím lhůtám, nízkým investičním nákladům a vysokému stupni regenerace tepla. U modelů určených pro rozsahy aplikací od přibližně –20 °C do 180 °C s lepeným konstrukčním návrhem „trubka k trubkovnici“ je zajištěna obzvláště nízká hmotnost a náklady. Pro aplikace určené pro vyšší teploty až do 1000 °C společnost Kelvion nabízí standardní řešení, v rámci kterého jsou trubky přivařeny k trubkovnicím. Lepidlo používané u lehkého konstrukčního návrhu je bez obsahu silikonu, což znamená, že tyto výměníky tepla je možné používat v papírenském i automobilovém průmyslu. Výhody z hlediska nákladů u lepené verze vyplývají z tenkostěnných trubek a trubkovnic, protože umožňují použít odlehčený konstrukční návrh. Lepené výměníky tepla jsou z tohoto důvodu mnohem efektivnější z hlediska vynaložených nákladů než konvenční modely a jsou ideálně vybaveny pro regeneraci tepla: například pokud se jedná o procesy sušení. Na druhé straně svařovaný konstrukční návrh zajišťuje vyšší odolnost vůči tepelnému a mechanickému namáhání. Pro další mechanická zatížení společnost Kelvion zajišťuje zákazníkům výpočty pevnosti a shody pomocí metody konečných prvků (FEA). Pro vysokoteplotní řešení lze využít speciální ocel odolnou proti účinkům vysokých teplot.

Pro svařované i lepené: Společnost Kelvion upravila obě verze tak, aby byl možný průtok potřebného objemu vzduchu a byly dosaženy požadované úrovně výkonu. Reverzní kryty umožňují různá nastavení proudění vzduchu, která odpovídají situaci po instalaci nebo dále zvyšují účinnost regenerace tepla a zajišťují pokles zbývajícího tlaku na požadovanou úroveň. Výměníky tepla AirToAir společnosti Kelvion byly navrženy pro aplikace v papírenském, textilním a dřevozpracujícím průmyslu a pro odvětví stavebních materiálů a rovněž pro tiskařské provozy, farmaceutická a chemická zařízení, odvětví výroby a zpracování potravin a nápojů a další průmyslové sektory

Nicole HückelsSenior Manager Press Relations and Trade FairsTelefon: +49 234 980 2584Fax: +49 234 980 34 2584